Прості способи знизити тиск без ліків. Як діяти херсонцям щоб знизити тиск?

Легкі, способи, знизити, тиск, без, ліків, херсонцям, Як

Ми розберемо з вами, чому піднімається артеріальний тиск, яку він захисну та негативну дію має для нашого організму та що робити для того, щоб знизити тиск. Існують дуже прості способи, які дозволять вам буквально за декілька хвилин привести тиск в норму.

Тиск – це певний спосіб нашого організму, в даному випадку серцево-судинної системи, збільшувати приток поживних речовин до м'язів.

Наприклад, тоді, коли ви доганяєте тролейбус або трамвай.Тоді, наприклад, коли ви сперечаєтесь зі своїм супротивником. Тоді, коли, наприклад, ви нападаєте або захищаєтесь. Тобто для того, щоб вам посилити роботу м'язевої системи, вам потрібно більше поживних речовин.

І в організмі є дуже простий спосіб – він підіймає тиск. Тому пам'ятайте одну дуже просту річ. Підйом тиску свідчить не про те, що ви захворіли, а про те, що вам в дану секунду знадобилося чомусь, поки ви ще не знаєте чому, багато поживних речовин.

Наприклад, людина сидить собі вдома і щось читає. І тут роздається телефонний дзвінок. І кажуть, треба терміново приїхати на роботу, бо в нас, наприклад, перевірка, налогова має приїхати. А, наприклад, ця людина – бухгалтер. І ось поки вона спішить, щоби попасти на роботу, весь цей період часу в неї буде підвищений артеріальний тиск.

То що? Вона хвора на артеріальну гіпертензію? Ні.

Інший, наприклад, коли зараз в нас йде війна, це є дуже актуальним, коли, наприклад, солдат лежить в окопі. В нього нормальний тиск, але коли йому командир каже, що через 2 хвилини ти йдеш в атаку, то в нього після цієї фрази теж підніметься тиск.

То що? Він захворів на артеріальну гіпертензію? Ні. Він був і буде тим захисним елементом в нашому організму, який допомагає збільшити приток поживних речовин до безпосередньо м'язів. Тому тиску боятися ніколи не потрібно.

Наша серцево-судинна система розрахована на тиск, верхня межа якого 300 міліметрів ртутного стопчика. Але ж ви чули про те, що тиск вже вище 160/100 небезпечний для життя.

А зараз давайте з вами поговоримо, коли тиск дійсно може бути небезпечним. Звичайно, коли тиск піднявся, людина намагається його знизити. Його знижують за допомогою пігулок.

Зараз ви вже знаєте, що тиск – це добре. Не тиск являється проблемою, а саме ліки, які людина на постійній основі приймає, являються тією проблемою, яка дає всі оті побічні ефекти. І проблеми із потім атеросклеротичними бляшками,проблеми з печінком, проблеми з судинами і так далі.Тобто проблема не в тиску, а проблема саме в ліках, які людина приймає.


То як же ж тоді знижати тиск? І що зробити, щоб цей тиск не піднявся?

Тільки комплексний підхід до здоров'я людини, коли ми враховуємо фізичні зміни, тобто ми створюємо умови на фізичному рівні, на рівні поведінки, на рівні роботи з емоціями, дає можливість у сучасному світі людині бути здоровою.

І цей захист включається організмом тоді, коли ми попадаємо в якісь складні умови, де нам треба з чимось боротися, або чимось протидіяти, або від чогось захищатися. Тобто тоді, коли треба виконувати якусь роботу, або, наприклад спасати своє життя. Немає значення.І для цього організм спеціально активує симпатичну нервову систему. Тобто саме активація симпатичної нервової системи призводить до того, що піднімається тиск. Це є дуже важливим.

Не тиск піднімається і виникає проблема, а саме людина зустрічається з певною ситуацією, щоб її вирішити, активується симпатична нервова система і потім піднімається тиск, як один із інструментів. Ще додатковими моментами, щоб ви знали активацію симпатичної нервової системи, це є холодні кінцівки, це є зниження апетиту, і це є поганий сон або те, що часто називають стресом. Це також активація симпатичної нервової системи.

Тому всі методи, які на сьогоднішній день існують, правильні, фізіологічні, вони повинні не з тиском боротися, а вони повинні знижувати активність симпатичної нервової системи.

І так, перший і самий простий спосіб – це тоді, коли людина ідентифікувала подію, яка трапилась, і зрозуміла, усвідомила і прийняла, що ця подія закінчилась, і ця реакція їй не потрібна. Так, це дуже ефективний метод, який дає можливості більше тиску взагалі ніколи не підніматися, але в виконанні часто для людей він складний, бо вона не може зазнати подію, вона і далі, наприклад, зустрічається з цим керівником, вона не може змінити своє відношення до свого життя, до свого чоловіка і до тих проблем, які в житті виникають, а тиск залишається підвищений.


То що ж ми ще додатково можемо зробити? Як ми ще можемо знизити активність симпатичних нервових систем?

Для цього ми можемо використовувати дуже простий спосіби:

  • Взяти паперовий пакет або целлофановий пакет, зробити вдох, потім закрити таким чином, щоб у нас був закритий рот плюс ніс і робити видох. Активність симпатичних нервових систем буде поступово-поступово знижатися.А раз знижається активність симпатичних нервових систем, буде знижатися і тиск. Тобто, фактично, таким дуже простим і елементарним способом, який не потребує ніяких складних методів пошуку ліків, кудись бігти. Ви можете знизити тиск будь-то на риболовлі, будь-то вдома, будь-то десь на відпочинку, будь-то в подорожі.

  • Метод, це так зване дихання животом. Вам потрібно поставити руку на грудну клітину, іншу викладати на живіт. Ваша задача – зробити вдох таким чином, щоб піднялася тільки нижня рука, а верхня рука не рухалася. Так, звичайно, поначалу людям може бути складно це виконувати, тому що, наприклад, хтось звик дихати грудною клітиною. Як цей метод можна використовувати? Дуже просто.Вам потрібно лягти. І на живіт положити, наприклад, мобільний телефон чи якусь ємність з водою невеличку, а руку положити на грудну клітку. І потрібно, щоб ви намагалися животом піднімати той телефон або той предмет, який ви на нього поклали.Таким чином ви також зможете робити таку вправу, яка називається діафрагмальне дихання. Це також буде призводити до зменшення активності симпатичної нервової системи.

  • Метод - теплі ванни, які ми можемо використовувати для ніг, або просто сісти по пояс у теплу чи гарячу ванну. Це також зменшує активність симпатичної нервової системи.

  • Дозоване фізичне навантаження. Це просто ходьба. Це не треба бігти, пам'ятаєте, бо коли ви біжете, там збільшується потреба в поживних речовинах, тому тиск буде підніматися. Вам просто потрібно йти в дуже зручному темпі, не спіша, щоб вам було комфортно. І це також буде призводити до того, що у вас тиск буде знижатися. Тому використовувавши оці прості методи, ви зможете контролювати свій артеріальний тиск.

Але потрібно знати ще одне, що цими методами ви можете тільки знизити його. Але якщо ви не усунете основну причину його винесення, тобто реакцію вашу на події, тобто фактично це робота з емоціями, то, на жаль, тиск, коли ви попадете в певні обставини, знову підніметься. Але тепер ви вже знаєте, що потрібно шукати, треба найти ту подію.


Якщо у людини піднімається артеріальний тиск тоді, коли починає йти дощ. І вона каже весь час, що це в неї реакція на погоду. І вона на протязі вже 10 років приймає різного роду препарати, які знижують артеріальний тиск. Але тиск все рівно підвищується, тому що ліки не вирішують проблеми.Вони просто намагаються зняти частково симптоми.

Іноді трапляються несподівані обставини саме коли йде дощі. Підіймається тиск. Але людина ассоціює цей стан з настанням дощу. Мозок запам'ятав. Якщо буде дощ, може знов щось трапитись. І людина нічого не усвідомлювала.Але в неї підніметься тиск.

Але коли вона це зрозуміла, коли ми це розібрали, то тиск більше у неї не піднімається. Тому що більше не активувалася симпатична нервова система. Тому використовуючи ось такий простий комплексний підхід, де можна зняти симптоми і обнаружити причину, раз і назавжди позбутися артеріального тиску.




© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон