Якими бувають ножиці по металу

ножиці, метал, види
Види ножиць по металу

Без ножиць по металу не обійдуться токарі, теслі, покрівельники. Для кожного виду робіт передбачено свої ножиці, які відрізняються такими параметрами, як:
  • форма;
  • розмір;
  • тип кріплення.
Великий вибір ножиць по металу представлено в інтернет-магазині foxtrot.com.ua.

Зараз на ринку можна знайти наступні моделі.

1. Важільні та роликові ножиці. Це верстатні пристрої різного розміру. Найчастіше їх застосовують в цехах, де потрібно виконувати складні замовлення, оскільки вони мають високу продуктивність і велику потужність. Проте таке обладнання використовується стаціонарно, а значить, його не можна застосовувати при проведенні монтажних робіт. Ці ножиці не окуплять себе в побуті, але підійдуть для професійного використання, якщо ви покрівельник.

2. Ручні моделі. Зовні вони дещо схожі на звичні ножиці, однак ріжучу поверхню посилено міцним руків'ями. Такі інструменти надають високий контроль над ріжучими крайками: їх рух зручно направляти. Устаткування цього типу нерідко використовують при виконанні монтажних та допоміжних робіт. Також цей інструмент купляють для непрофесійного використання в домашніх умовах.

3. Гільйотинні. Зовні вони мало нагадують ножиці. Це верстат, який розміщують на підставці або столі для виконання великого обсягу робіт. Такий пристрій зазвичай застосовують в цехах. Він може живитися як від електромережі, так і від акумулятора й добре розрізає навіть товстий метал.

Випускають моделі з електричним приводом. Такий механізм не підійде для роботи на висоті або різання поверхонь, що знаходяться у вертикальному положенні.

Класифікація ножиць по металу

Ручні ножиці для різання металу можуть мати різні конфігурації, оскільки, залежно від типу виконання, вони мають різне застосування.

1. Прямі ножиці по металу. Такий інструмент робить прямий зріз. Цей тип ножиць можна розділити на два підвиди. Першими роблять довгі поздовжні розрізи. У таких ножиць ріжуча крайка зміщена вниз щодо руків'я, щоб лезо не застрягало у металі, а майстер, який працює з ножицями, був забезпечений від травм. Другий тип ножиць використовується для роботи з профілем. Ними зручно підрізати металеві листи. У такого інструменту ріжуча частина і руків'я знаходяться на одному рівні.

2. Для фігурного різання. Можна виділити два типи ножиць, якими можна вирізати складні фігури. Один тип має закруглені кінчики, завдяки чому можна робити округлі вирізи. Більш складні фігури та контури роблять пальцевими ножицями, які оснащені вузьким та тонким лезом.

3. Для отворів. Окружність потрібного діаметру можна зробити за допомогою радіусних ножиць. Їх короткі леза легко пробивають отвори у металевих листах.

4. Комбіновані ножиці по металу. Це оптимальний варіант, що дозволяє виконувати кілька видів робіт. Ними можна зробити як прямий, так і округлий зріз, обробити матеріал посередині листа і по краю.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон