Планшет - як вибирати і на що звернути увагу перед покупкою

планшет, вибір, користь
Планшет поєднує в собі найкращі характеристики смартфонів та ноутбуків. Якісний та бюджетний планшет можна придбати в інтернет-магазині stylus.ua.

Для чого використовують планшет

Планшет — це універсальний пристрій, який чудово підходить для розваг, навчання або навіть роботи. Звичайно, одним з найосновніших напрямків роботи є пошук в Інтернеті. У цьому відношенні він дуже схожий на смартфон, хоча завдяки збільшеному екрану пропонує більший комфорт серфінгу.

Планшет також можна використовувати для роботи замість ноутбука. Через меншу вагу він зручніший за ноутбук, а завдяки порівняно великому екрану, забезпечує комфортну роботу, наприклад офісного пакета. У такому випадку можуть бути корисними додаткові аксесуари, часто доступні в комплекті з планшетом, наприклад бездротова клавіатура.

Планшет також чудово підходить для ігор. Екран цього пристрою більший, ніж у смартфона, і тому він забезпечує кращу візуальність та більш відчутний комфорт у використанні.

Операційні системи в планшеті

Одне з найважливіших питань, яке потрібно вирішити перед вибором планшета, — це операційна система. У даний час на ринку пропонуються планшети з трьома різними операційними системами.
  • Планшети Android — найпопулярніша операційна система, відома, серед іншого, завдяки використанню у смартфонах. Вона пропонує доступ до дуже великої бібліотеки ігор та додатків — як безкоштовних, так і платних. Особливістю є те, що виробники можуть модифікувати зовнішній вигляд такого планшету відповідно до власного бачення. Великою перевагою є наявність планшетів з цією системою в різних цінових діапазонах. Планшет Android підходить для розваг, використання мультимедіа, навчання та роботи.
  • Планшети iOS виробляються виключно компанією Apple. iPad (так їх ще називають) характеризується якісним виконанням, а сама система ідеально доопрацьована, що забезпечує плавність роботи. Для пристроїв iOS доступно багато ігор та додатків. Великою перевагою є потужна інтеграція з екосистемою пристрою Apple, що робить планшет iOS хорошим варіантом для людей, які вже мають iPhone або MacBook. Недоліком є відносно висока ціна.
  • Планшети Windows найбільше нагадують традиційні ноутбуки Windows 10, проте забезпечують набагато більшу мобільність. Кілька років тому планшети з Windows випускали багато виробників. У даний час ця система в планшетах використовується виключно корпорацією Майкрософт у своїй серії Surface. Такий планшет призначений в основному для професіоналів, а окремі моделі мають відносно високу ціну.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон