Як вирощувати гриби у власному городі

Як вирощувати гриби у власному городі
Усі звикли купувати гриби у супермаркеті та на ринку або збирати у лісі. Тим часом багато видів їстівних грибів можна вирощувати на городі, і за своїми смаковими якостями вони не поступатимуться лісовим.

Свої гриби

Звичайно збирання грибів восени — надзвичайно приємна річ і любителів такого «тихого полювання» можна знайти у всіх вікових групах. Як відомо, хороший грибник — це той, хто не тільки знає, які гриби підходять для вживання, а які отруйні, але й той, хто може їх відшукати. Проти найвищими в ієрархії грибників можна вважити тих, хто вирощує гриби самостійно. Цей тип хобі вимагає терпіння і працелюбності, проте, на щастя, на ринку з’являється дедалі більше продукції, яка може стати в пригоді. Наприклад, в інтернет-магазині domicad.com.ua ви можете придбати міцелій грибів на будь-який смак та гаманець. Пропонуються наступні види їстівних грибів:
  • трюфель чорний;
  • глива рожева;
  • білий гриб боровик;
  • дощовик їстівний;
  • лисичка жовта;
  • опеньок луговий та багато інших.
Гриб гарантує успіх

Найпростіший спосіб вирощувати гриби в домашніх умовах — це розводити печериці. Вони є найпоширенішими грибами, що використовуються на кухні для приготування різноманітних страв. Їх вирощування не становить труднощів, а додатковою їх перевагою є той факт, що цим можна займатися цілий рік. Найкраща температура для вирощування таких грибів становить 12-20 ° C, і кількість світла в цьому випадку не має великого значення. Хорошим місцем для грибної ферми може бути, наприклад, підвал, горище або сарай, за умови, що там є вікно або вентилятор. Коли ви знайдете відповідне місце, то вам знадобиться скриня (з будь-якого матеріалу) та спеціальна підкладка.

Ростуть як після дощу…

Придбаний міцелій будь-яких видів грибів слід викласти згідно з інструкцією, спочатку зволоживши грунт. Протягом наступних кількох днів потрібно переконатися, що субстрат, який перші дні треба тримати під фольгою, не висихає і не має надлишку води. Через кілька тижнів можна зібрати перші вирощені самостійно гриби.

Здоровий як домашній гриб!

Унікальний смак і аромат грибів — лише деякі з їх переваг. А у випадку домашніх грибів це ще й екологічність, особливо в той час, коли кислотні дощі разом із хімічними речовинами та сміттям стали однією з головних проблем українських лісів. Гриби — це саме здоров’я, оскільки вони є джерелом мінеральних солей і вітамінів A, B і D, які в такому поєднанні не можуть забезпечити багато овочів та фруктів. Чимало видів грибів містять речовини, що запобігають виникненню раку. Вони також сприяють схудненню, оскільки в основному складаються з води, що робить їх низькокалорійною та здоровою їжею. Не існує більш здорового, безпечного та економічного способу завжди мати на обідньому столі страви із свіжих та якісних грибів, ніж самому їх вирощувати.

© 2020 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів