Термобілизна: види та особливості

термобілизна, види, особливості
Функціональний вид одягу, який має призначення по зігріванню тіла в зимовий період в тому числі під час заняття спортом. Для виготовлення таких елементів одягу використовуються синтетичні матеріали - поліпропілен, поліестер. Ці матеріали найкраще відводять вологу. Купити спортивну термобілизну для чоловіків можна в спеціалізованому магазині або на сайті. А перед покупкою обов’язково потрібно ознайомитися з видами термобілизни.

Синтетичні матеріали комбінують з натуральними - хлопком, шерстю та іншими, щоб збільшити термін придатності виробів та надати їм еластичності.

Дві основні функції термобілизни - зберігання тепла та виведення вологи від тіла.

Види термобілизни
  • Теплозберігаюча - для людей з низькою та середньою фізичною активністю, які проживають в місцевості з холодними кліматичними умовами. Допомагає зігрітися, оскільки повітряний шар між тілом та білизною збільшується за рахунок об'ємного плетіння тканини. Повітря нагрівається до комфортної температури, яка не змінюється і не дає людині замерзнути.
  • Вологовивідна - виводить зайву вологу, завдяки чому температура тіла тримається на потрібному рівні. Виготовляється з синтетичних матеріалів, які не вбирають рідину - нагріте повітря виводиться назовні, а піт випаровується, не залишаючись на одязі.
  • Гібридна - поєднує якості та функції попередніх двох видів білизни. Хоча при зберіганні тепла циркуляція повітря знижується, можна досягти балансу між цими двома процесами. Виробники або збільшують щільність вологовивіднох тканини або зменшують товщину теплозберігаючої.
Матеріал
  • Натуральні тканини добре зберігають тепло і являються комфортними для довгої носки, але довго виводять вологу. Білизна підходить для щоденного використання. Негативна сторона натуральних матеріалів в тому, що вони швидше зношуються, а шерсть часто викликає алергію.
  • Синтетичні тканини не викликають алергію, підходять для занять спорту. Але тривале носіння синтетичної білизни може викликати сухість шкіри.
  • Змішані тканини складаються з синтетичних та натуральних матеріалів.
Сучасні виробники виготовляють термобілизну для жінок, чоловіків та дітей. Можуть бути присутні моделі унісекс.

Головне обрати для себе оптимальний варіант в якому ви будете почувати себе найбільш комфортно. Не варто йти на поводу реклами, краще переконатися на власному досвіді, підходить вам той чи інший вид термобілизни.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон