Як вибрати ковдру по наповнювачу, яка ковдра краще?

ковдра, наповнювач, види
Технології сучасного світу не стоять на місці, і якщо раніше з доступних матеріалів для наповнення ковдри були доступні тільки пух і вата, то зараз таких матеріалів безліч, на будь-який смак, потребу і гаманець. Звідси і випливає закономірне бажання мати ковдру недорого, але в той же час таку, щоб вона була якісною, довговічною і комфортною у використанні.

Типи наповнювачів

У будь-якої, навіть найдорожчої ковдри, є свої плюси і мінуси, і висока ціна в цьому питанні не є гарантією комфортного здорового сну. В першу чергу варто звертати увагу на походження наповнювача, яке буває двох типів:
  • Натуральний (пух водоплавних птахів, овеча і верблюжа шерсть, кашемір);
  • Штучний (синтепон, холлофайбер, штучний лебединий пух).
Натуральні матеріали довговічніші, краще тримають тепло і мають додаткові лікувальні властивості. Шерсть, наприклад, допомагає при остеохондрозі, болю в суглобах і ревматизмі. Також вона добре вбирає вологу, залишаючись при цьому сухою, і має гарну терморегуляцією, за рахунок чого організм буде знаходитися в теплі і комфорті навіть в дуже прохолодному приміщенні. З спірних якостей - тяжкість вироби: натуральні вовняні ковдри в порівнянні з штучними значно щільніше і важче, що не кожному може бути віднесено до переваг.

Одним з найоптимальніших натуральних наповнювачів є гусячий пух. Він легкий, еластичний, дуже теплий і при цьому практичний і при правильному догляді довговічний. При виборі пухової ковдри слід звертати увагу на таку деталь, як відсоток вмісту в складі пера. Він не повинен перевищувати позначку в 50%, інакше вся легкість такої ковдри буде просто не відчутна.

До натуральних наповнювачів також відносяться матеріали рослинного походження:
  • віскоза;
  • бамбук;
  • евкаліпт;
  • бавовна;
  • шовк.
Вони гіпоалергенні, легкі і екологічні. Однак через високу вартість дуже часто до них в різних пропорціях підмішують штучні волокна, через що частина переваг таких ковдр знищується.

Види штучних наповнювачів:
  • синтепон;
  • холлофайбер;
  • штучний лебединий пух;
  • силікон і інші.
Такими ковдрами безбоязно можуть користуватися алергіки і астматики. Вони легкі, теплі і що важливо - їх можна прати. Синтетичні матеріали не такі довговічні, як натуральні, і служать в середньому від 2 до 5 років, однак цей недолік компенсується доступною демократичною ціною.

За допомогою сервісу uskidka.com можна відстежувати всі актуальні знижки, акції і також знайти промокоди на товари, що цікавлять, серед яких величезний асортимент товарів домашнього текстилю, таких як постільна білизна, пледи, подушки і ковдри.

Основні висновки

Головними мінусами натуральних волокон є можливі алергічні реакції, більш складний догляд і привабливе сприятливе середовище для таких комах, як моль. Штучні ж матеріали гіпоалергенні, легкі в догляді і значно виграють в плані ціни.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон