Як вибрати ноутбук для навчання?

новий рік, навчання, ноутбук
До першого вересня лишилось зовсім мало часу. Скоро в усіх університетах можна буде побачити студентів, для яких почнеться новий навчальний рік. Якщо ще колись студента неможливо було уявити без важкого рюкзака, то сьогодні усе кардинально змінилось. Все можна замінити одним компактним ноутбуком, без якого нині практично неможливо обійтись. Ноутбуки стали незамінною частиною навчального процесу кожного сучасного студента. Тому якщо ви цього року вперше переступите поріг вузу та ще не маєте ноутбука, варто вже зараз подумати про таку покупку.
З чого почати?

Прийшовши до магазину дуже легко розгубитися серед величезної кількості пропозицій. Усі вони такі різні та відрізняються не лише за технічними характеристиками, але й за цінами. З чого ж почати? В першу чергу потрібно визначитися з призначенням. Якщо ви студент та обираєте ноутбук виключно для навчання, то немає сенсу витрачати кошти на дорогий гаджет. Вам підійде проста модель. Але тут також важливо врахувати один нюанс. Якщо купуєте ноутбук суто для читання чи набору текстів, або ж роботи з таблицями – достатньо буде 2-х ядерної моделі з оперативною пам’яттю 4 Гб. Якщо ж збираєтесь займатися графічним дизайном, або проектуванням варто придбати більш потужний пристрій. Для таких завдань вам знадобиться пристрій з 4-х ядерним процесором та більш якісним екраном.

Розмір та вага

Багато студентів обирають варіанти ноутбуків з великою діагоналлю екрану. На такому пристрої справді дуже зручно працювати. Але якщо ви збираєтесь постійно носити його з собою, то такий ноутбук поміститься лише в спеціальний портфель. Більш оптимальним варіантом для студента вважається модель діагоналлю 14 дюймів. Такий ноутбук не надто маленький, та не сильно великий. Ви з легкістю зможете носити його у будь-якій сумці.

Стосовно ваги. Тут усе залежить від ваших вподобань та особистих побажань. Виробники сьогодні пропонують надзвичайно великий вибір ноутбуків різної ваги. Якщо ви прихильник класичної моделі, тоді обирайте звичайний ноутбук середньої ваги. Якщо ж хочете щось легше – зверніть увагу на нетбуки. Якщо і нетбук виявиться для вас заважким, то розгляньте моделі ультрабуків. Це варіант саме для тих, хто не хоче носити з собою важкий гаджет. А якщо пристрій потрібен вам для найпростіших завдань, ви взагалі можете віддати перевагу планшету.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон