Україна атакує РФ секретними дронами

Зеленський отримав попередні результати застосування Дронів українського виробництва від Головного управління розвідки та служби безпеки.

"Думаю, усі бачать, що наші дрони працюють. І працюють далекобійно. Наша далекобійність - це реальне наближення безпеки для всіх", - наголосив президент.

Що ж це за дрони такі?

З'явилася заява, що Рязанський нафтопереробний завод був атакований далекобійним дроном-камікадзе під назвою "Лютий". Відомо що дальність польоту цього дрона до 1.000 км і маса бойової частини 75 кг. Зовні цей дрон може нагадувати безпілотник Байрактар TV2. Але це лише на перший погляд. Судячи з розмірів двигуна Лютий все-таки менше. Цей дрон більше схожий на такий проміжний варіант між Байрактар TV2 і PD2 від Ukrspecsystems. Саму модель показували в листопаді 2023 року. Тоді заступниця міністра стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр показувала фото цього безпілотника. І тоді було заявлено про те, що вони вже на фінальній стадії і скоро будуть застосовуватися по території Росії масово.

Це вже не перше застосування нашого БПЛА.

Цей же безпілотник був помічений під час удару стратегічно важливого металургійного комбінату в Липецьку наприкінці лютого 2024 року.
А після успішного використання і в Таганрозі і в Липецьку цей дрон став застосовуватися масово по території Росії, що вказує на те, що виробництво цього дрону схоже вийшло на досить великі масштаби, а це означає, що атак буде більше.