На Херсонщині гинуть працівники соціально-культурної сфери та торгівлі

Саме тому територіальне управління Держгірпромнагляду, вирішило посилити контроль на підприємствах соціально-культурної сфери.

У І півріччі 2014 року, на підприємствах соціально-культурної сфери та торгівлі України загинув 41 працівник – на 17 осіб більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Більшість нещасних смертельних випадків сталися у закладах освіти та торгівлі – повідомляє територіальне управління Держгірпромнагляду України у Херсонській області.

У соціально-культурній сфері та торгівлі Херсонської області в І півріччі також збільшився і загальний, і смертельний травматизм. Так, кількість постраждалих склала 22 особи – на 6 більше, ніж за відповідний період минулого року. Загинуло при виконанні трудових обов'язків двоє працівників (торік – 1 людина).

Основними причинами нещасних випадків як в Україні, так і на Херсонщині зокрема стали порушення Правил безпеки руху, невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації машин та механізмів. Також один смертельний нещасний випадок у місті Херсоні стався в результаті протиправних дій інших осіб (вбивство продавця магазину).

Зважаючи на зростання рівня виробничого травматизму на об'єктах соціально-культурної сфери, теруправління Держгірпромнагляду у Херсонській області посилює контроль за станом охорони праці та виробничої безпеки на відповідних підприємствах. Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України рекомендовано також розглянути дане питання на Радах з питань безпечної життєдіяльності населення.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон