На Херсонщині судили палія автомобілів

Херсонщина, авто, підпал
Неповнолітній палій вилив на передню частину «Опелю астра» дволітрову пляшку бензину, й кинув туди ж сірника. Старенька іномарка зайнялася, й обгоріла так, що її відновлення експертиза визнала недоцільним.

З місця злочину юний палій летів так, що через поспіх вибіг на дорогу, і збив чоловіка, котрий їхав повз на мопеді – той чудово запам’ятав утікача. Й потім описав у поліції його зовнішність.

Коли ж злочинця розшукали, та запитали його, чому він вирішив знищити чужу власність, «каховський герострат» пояснив, що власника машини навіть не знав, і не мав причин з ним конфліктувати чи за щось мститися. А «червоного півня» під «Опель» пустив просто з цікавості, бо хотів побачити, як той спалахне.

За цікавість свого сина (до речі, в нього виявили легку розумову відсталість, яка не заважала йому усвідомлювати свої дії) батьки дорого заплатять. Адже районний суд визначив розмір завданої матеріальної шкоди у 18,2 тисячі гривень, ще й додав 10 тисяч гривень компенсації шкоди моральної.

Окрім цього, любителя подивитися на влаштовану своїми руками пожежу «винагородили» трьома роками позбавлення волі із річним випробувальним терміном.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон