Співробітники СБУ Херсонщини запобігли нелегальному вивезенню з України партії одного з найдорожчих у світі металів

метал, СБУ, осмій
Співробітники спецслужби у Херсонській області встановили, що двоє громадян України намагалися незаконно переправити осмій до однієї із сусідніх країн.

Правоохоронці викрили правопорушників під час проведення митного огляду в міжнародному пункті пропуску «Кучурган-Первомайськ». 10,05 грама рідкісного металу виявили у ручній поклажі одного із зловмисників.

За попередньою оцінкою, вилучена речовина – осмій 187 – є одним з найдорожчих із цінних металів. Ринкова ціна становить до 200 тис. доларів США за один грам.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. СБУ ініціювала проведення експертизи для встановлення всіх обставин правопорушення. Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області у взаємодії зі співробітниками СБУ в Одеській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.


Довідка: Осмій – один з найдорожчих із дорогоцінних металів. Його вартість у 30 разів перевищує вартість золота і у 10 тис. разів – вартість срібла.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон