На Херсонщині поліцейського затримали на хабарі у 100 тисяч гривень

Херсонщина, поліція, хабар
Слідчі ДБР у взаємодії з ДВБ Нацполіції затримали виконувача обов’язків начальника сектору кримінальної поліції Каховського райвідділу поліції в Херсонській області, який вимагав хабар у працівника підприємства.

За попередньою інформацією, у листопаді 2021 року поліцейський виїхав на виклик на державне підприємство, де зі складу елеватора зникли пестициди вартістю більше ніж 240 тисяч гривень.


У скоєнні злочину він запідозрив одного з працівників та запропонував йому «вихід із ситуації». За 100 тисяч гривень правоохоронець обіцяв не вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а отже не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності. Гроші правоохоронець хотів отримати якнайшвидше.

16 грудня 2021 року працівники ДБР затримали в. о. начальника сектору кримінальної поліції в одному з місцевих магазинів після одержання всієї суми хабаря.


Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Херсонська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР

За матеріалами Теруправління ДБР в Мелітополі
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон