У Херсоні затримали і засудили сепаратиста

Херсон, сепаратист, суд
У Херсоні за матеріалами СБУ затримали та засудили колишнього мешканця Ялти за активну участь у незаконному збройному формуванні, відомому як «Ялтинська рота народної самооборони Криму».

Контррозвідники СБУ встановили, що з лютого по вересень 2014 року чоловік був членом цього незаконного збройного формування. У цей період він зі зброєю в руках здійснював патрулювання українських населених пунктів, протидіяв мирним акціям і брав участь у залякуванні патріотично налаштованих мешканців півострова.


Правоохоронці СБУ затримали зловмисника у червні 2021 року на центральному автовокзалі Херсона після його приїзду в особистих справах на материкову Україну.

За матеріалами СБУ, Дарницький районний суд міста Києва визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

Заходи із виявлення протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ в Херсонській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон