На Херсонщині поліцейські затримали псевдомінера

Херсонщина, поліція, мінер
Вчора, 1 листопада до поліції надійшло повідомлення з мобільного телефону, що заміновано приватний будинок. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №3 (смт Чаплинка).

Поліцейські евакуювали мешканців будинку та відвели їх на безпечну відстань. Будівлю та прилеглу територію ретельно обстежили, вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили. Повідомлення виявилося неправдивим.

Одночасно з цим працівники поліції провели низку оперативно-розшукових заходів для встановлення особи псевдомінера. Під час відпрацювання населеного пункту оперативники встановили жінку, яка повідомила про конфлікт з місцевим жителем, який телефонував їй напередодні. З’ясувалося, що саме з цього номера і надійшов неправдивий виклик про замінування.

Власником телефонного номера виявився 34-річний місцевий житель, який провів за гратами 13 років за умисне вбивство. Після звільнення він не став на шлях виправлення і вже у 2020 році вчинив неправдиве повідомлення про замінування державної установи у Дніпропетровській області. Розгляд цієї справи нині триває в суді. Також чоловік підозрюється у крадіжці майна пенсіонера.

Працівники поліції провели невідкладний обшук за місцем проживання підозрюваного і виявили його в кімнаті, де він ховався під диваном. Чоловік був у нетверезому стані й поводився агресивно. Зловмисник був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому підозри та обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності».

- Хочу нагадати усім громадянам, що так званий «телефонний тероризм» обертається чималим покаранням – ув’язненням на строк від 2 до 6 років. За повторний вчинок – уже 8 років в’язниці. Порушники будуть не лише відбувати суворе покарання, а й мають компенсувати значні матеріальні ресурси, які були витрачені на перевірку неправдивих викликів.

Зрозумійте, що для перевірки повідомлень про закладення вибухівки на місце події прибувають слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки, кінологи, рятувальники, працівники інших відомств. Поки спеціалісти витрачають час на пошуки неіснуючих вибухонебезпечних предметів, хтось у цей час може дійсно потребувати допомоги, - зазначає т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Руслан Осипенко.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон