На Херсонщині поліцейські провели оперативно-профілактичне відпрацювання районів де відбудуться вибори

Херсонщина, відпрацювання, поліція
Минулого тижня за дорученням керівництва обласного главку поліції було проведене комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання на території Каховського та Бериславського районів.

Особлива увага поліцейських приділялась забезпеченню безпеки громадян, насамперед дітей, у місцях масового відпочинку та перебування громадян, попередженню та припиненню правопорушень, виявленню осіб, які розшукуються за скоєння кримінальних правопорушень, а також стабілізації оперативної обстановки.

У профілактичних заходах були задіяні працівники поліції, представники органів місцевого самоврядування, а також члени громадських формувань. В середньому за добу залучалось 58 поліцейських, які входили до складу 7 автопатрулів і 16 піших нарядів.

Під час проведення заходів правоохоронці здійснили перевірку 205 місць масового відпочинку, серед яких нічні клуби, бари, лісопаркові зони, пляжі, готелі, санаторії, інші місця для відпочинку.

Крім того, працівники поліції перевірили власників зброї, громадян, які перебувають на спецобліку поліції: раніше судимих, осіб, які перебувають під формальним наглядом та сімейних насильників. Також увага правоохоронців була приділена протидії торгівлі у невстановлених місцях і контролю за дотриманням правил карантину.

За час відпрацювання поліцейські склали 292 адміністративні матеріали, з яких:

162 – за порушення правил щодо карантину людей;

21 – за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях;

18 – за порушення правил адміністративного нагляду;

16 – за керування транспортним засобом без відповідних документів;

16 – за куріння у заборонених місцях;

14 – за керування в нетверезому стані;

10 – за домашнє насильство;

2 – за неналежне виконання батьками своїх обов’язків.

Також правоохоронці виявили та вилучили 30 грамів канабісу, пристрій для його вживання та 1 кущ коноплі.

4 громадянам повідомлено про підозру у вчиненні злочину.


Нагадаємо, Каховський та Бериславський райони Херсонщини входять до виборчого округу № 184, де 31 жовтня поточного року відбудуться вибори народного депутата України.

Поліцейські Херсонщини ретельно перевіряють усі повідомлення, у тому числі інформацію в мережі Інтернет, пов’язані з можливим порушенням виборчого процесу.

На сьогоднішній день вже зафіксовано 32 таких випадки, серед яких найбільше це про незаконну агітацію - 16, підкуп виборців - 8.

За даними фактами нині проводиться досудове розслідування 7 кримінальних проваджень, відкритих за ознаками кримінальних правопорушень, які свідчать про підкуп виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, порушення порядку фінансування виборчої кампанії та хуліганство.

Також поліцейськими було складено 7 адміністративних матеріалів:

- 5 – за виготовлення чи розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять необхідних вихідних даних;
- 2 – за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон