На Херсонщині людей пустеля не хотіла відпускати

пустеля, застрягли, Олешки
Потонули... у пустелі. Дві родини з Миколаївщини приїхали шукати гриби в рукотворні ліси на межі Олешківських пісків. Та варто було їхньому мікроавтобусу відірватися від надійного асфальту та виїхати на ґрунтові стежки біля села Поди, як там він безнадійно застряг, повідомляє Голос України.

Шестеро дорослих і троє дітей усіляко намагалися виштовхати "залізного коня" на тверду поверхню, та він тільки глибше занурювався в пісок.

Приїжджим точно довелося б кинути транспортний засіб і шукати підмоги пішки з ризиком заблукати поміж барханів, однак хтось з них згадав про мобільний телефон і зателефонував на 101. Прибулі рятувальники витягли мікроавтобус з піщаної "трясовини" й побажали зраділим гостям Херсонщини щасливої дороги.

Вони навіть не здивовані: варто розпочатися грибному сезону, як у ліси на лівобережжі Херсонщини кидаються цілі натовпи городян, котрі слабко орієнтуються в зелених масивах і не мають навичок виживання в дикій природі. Тож що діти, що дорослі губляться там десятками, а потім рятувальникам доводиться прочісувати соснові й акацієві гаї, повертаючи заблукалих до цивілізації.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон