На Херсонщині СБУ ліквідувала схему розкрадання державних грошей

Херсонщина, СБУ, розкрадання
Співробітники УСБУ ліквідували у Херсонській області схему привласнення державних грошей, виділених на реконструкцію автодороги місцевого значення в регіоні.

В ході слідчо-оперативних дій, викрито організатора оборудки.Протиправна діяльність зловмисника завдала державі збитків у розмірі 1,9 млн грн.

Встановлено, що керівник комерційноі структури налагодив механізм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капітальний ремонт місцевого автошляху.

За даними слідства, підрядник уклав з представником державної установи договір на реконструкцію дороги в регіоні. Проте, комерсант виконав відповідні роботи не в повному обсязі і з порушенням державних будівельних норм, а одержану «різницю» вивів у тінь. Для цього учасник оборудки вносив недостовірні відомості до звітної документації.

За матеріалами СБУ, керівнику підрядноі структури повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.
Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Херсонській області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва прокуратури.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон