На Херсонщині судитимуть бухгалтера за премії

премія, бухгалтер, коррупція
Каховською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера однієї із міських рад району за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службова особа впродовж 2018 - 2019 років, зловживаючи наданими повноваженнями, діючи всупереч нормативно-правовим актам та принципу ефективного використання фонду оплати праці, здійснила нарахування з подальшою виплатою завищених сум заохочень собі та окремим працівникам виконавчого комітету міської ради. Як наслідок, місцевому бюджету завдано збитків на майже 750 тис. грн.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон