Прокуратура домоглась ув'язнення чоловіка, який напідпитку збив пішохода

ДТП, прокуратура, увязнення
За принципової позиції Херсонської обласної прокуратури апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким посилено покарання 27-річному чоловіку за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася 13 липня 2019 року в с. Малі Копані.

Прокурором доведено, що засуджений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та не маючи посвідчення водія, сів за кермо автомобіля ВАЗ-21051. Керуючи автотранспортом, зловмисник створив небезпеку для дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохода з велосипедом, який рухався узбіччям у зустрічному напрямку. Від потужного удару потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

Вироком Голопристанського районного суду горе-водія, безпечність якого призвела до ДТП зі смертельним наслідком, засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України й застосовано умовне покарання.

Ураховуючи тяжкість кримінального правопорушення прокуратура звернулася до суду апеляційної інстанції, який підтримав позицію прокуратури та ухвалив новий вирок, відповідно до якого чоловіку призначено реальну міру покарання - 4 роки позбавлення волі.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон