У Скадовському районі Херсонщини водні поліцейські виявили судноводія з підробленими документами

Херсонщина, документи, поліція
Працівники водної поліції на Херсонщині продовжують здійснювати нагляд за додержанням судноводіями правил судноплавства та забезпечують безпеку відпочивальників на воді.

Так, вчора, 12 серпня, в ході патрулювання акваторії Чорного моря поблизу м. Скадовськ, водні поліцейські Херсонщини разом з колегами Управління авіації та поліції на воді зупинили прогулянковий катер.

За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максима Жаркова, під час перевірки документів у судноводія поліцейські виявили посвідчення на право керування маломірним судном з явними ознаками підробки. На місце викликали працівників Скадовського районного відділу поліції. Поліцейські вилучили підроблене посвідчення.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Крім того ввечері того ж дня було притягнуто до адміністративної відповідальності власника ще одного маломірного судна за ст. 116 КУпАП «Порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на річковому транспорті і маломірних суднах».

Чоловік здійснював перевезення відпочиваючих з острова Джарилгач до м. Скадовськ. Плавзасіб дрейфував посеред відкритого моря, оскільки у нього закінчилось пальне. Поліцейські доставили відпочивальників до берега. Ніхто не постраждав.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон