У Херсоні зафіксовано черговий факт розкрадання бюджетних коштів при ремонті дороги

Херсонщина, підозра, депутат
Установлено черговий факт розкрадання бюджетних коштів при ремонті дороги – підозрюється колишній селищний голова однієї із селищних рад м. Херсона

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату однієї із міських рад за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Установлено, що підозрюваний, у 2020 році перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад м. Херсона, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду та приватним підприємцем незаконно заволодів коштами місцевого бюджету виділеними на капітальний ремонт проїзної частини дороги на території селища.

Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості та ремонтні роботи виконані не в повному обсязі. Як наслідок, на розрахунковий рахунок підрядника надлишково зараховано бюджетні кошти в сумі 909 тис.грн., які спільники привласнили.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління ГУНП в Херсонській області.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон