На Херсонщини полiцейськi виявляють нетверезих водіїв

Херсонщина, водії, поліція
Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння продовжує залишатися однією з поширених причин скоєння ДТП зі смертельними наслідками. У таких випадках людина, що сідає за кермо у стані сп’яніння, ставить алкоголь вище за життя і здоров'я інших людей.

Як повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Ярослав Шанько, у районах області за безпекою дорожнього руху стежать наряди секторів реагування територіальних підрозділів поліції.

Лише за тиждень вони виявили 112 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. А з початку року в області таких кермувальників виявлено понад 1600, у їх відношенні складені протоколи та на них накладено понад 11 мільйонів гривень штрафів.

Нагадаємо! За керування у нетверезому стані водію загрожує:

- штраф 17 тисяч гривень і позбавлення права керування на рік;
- у випадку повторного вчинення правопорушення протягом року – штраф зростає до 34 тисяч гривень з позбавленням права керувати на три роки;
- якщо за рік буде третій випадок водіння у нетверезому стані, то штраф сягне 51 тисячу гривень, права заберуть на 10 років, а автомобіль конфіскують.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон