На Херсонщині судитимуть поліцейського за хуліганські дії із застосуванням зброї

Херсонщина, суд, акт
Херсонською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно співробітника поліції за фактом грубого порушення громадського порядку, вчиненого із застосуванням травматичного пістолету (ч. 4 ст. ст. 296 КК України).

Установлено, що червні п.р. поліцейський, перебуваючи у відпустці на території Херсонської області, керуючи власним транспортним засобом «SKODA ОCTAVIA», на автодорозі в поблизу с. Червоне Поділля Каховського району, порушив Правила дорожнього руху, створивши аварійну ситуацію, що могла призвести до зіткнення з автомобілем «RENAULT», у якому знаходилися малолітні діти.

У результаті між працівником поліції та особами, які знаходилися у салоні автомобіля «RENAULT», стався словесний конфлікт з приводу порушення Правил дорожнього руху, після чого поліцейський, безпричинно з хуліганських спонукань, в присутності інших осіб, у тому числі неповнолітніх та малолітніх дітей, застосувавши травматичний пістолет, вистрілив у водія та пасажира автомобіля «RENAULT», спричинивши їм легкі тілесні ушкодження, які викликали короткочасний розлад здоров’я та порушив нормальну діяльність руху транспорту на дорозі.

У разі визнання судом чоловіка винним йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон