Діти госпіталізовані на Херсонщині з COVID-19 перебувають у стані середньої тяжкості

Херсонщина, діти, COVID-19
Стан чотирьох дітей, госпіталізованих з COVID-19 з Олешківської лікарні на Херсонщині – середньої тяжкості.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила в.о директора Херсонської обласної інфекційної лікарні Олена Тимошенко: «Стан госпіталізованих з Олешківської центральної районної лікарні чотирьох дітей, у яких виявили коронавірус, – середньої тяжкості. Наймолодшому з цих пацієнтів – шість місяців», - сказала Тимошенко.

Наразі, за її словами, у лікарні перебуває 73 пацієнти з COVID-19, з них 5 дітей, 12 хворих – у реанімаційному відділенні.

Олена Тимошенко додала, що серед пацієнтів люди різного віку – від шести місяців до 80 років. Що стосується перебігу хвороби, то клінічна картина змінилася: хворі стали більше кисневозалежні, у них більший ступінь враження легенів, коронавірус «помолодшав». Серед пацієнтів є ті, зокрема, хто прибув з ТОТ АР Крим, хто перебував за кордоном.

Медикаменти для лікування хворих на COVID-19 є в достатній кількості, за винятком дороговартісних антивірусних препаратів, оскільки коштів, що виділяються на лікарню Національною службою здоров’я, недостатньо.

В.о директора Херсонської обласної інфекційної лікарні також підтвердила інформацію, що регіональна комісії ТЕБ та НС прийняла рішення про відновлення патрулювання території лікарні у зв’язку зі збільшенням хворих із коронавірусом, проте наразі охорони ще немає.

Як повідомили кореспонденту агентства у пресслужбі військової частини 3056 Національної гвардії України, наразі командування розглядає питання про можливість надання військових нарядів для патрулювання.

За матеріалами Укрінформ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон