В Херсоні поліцейські провели практичний тренінг для журналістів

Херсон, тренінг, поліція
В Херсоні поліцейські провели для представників ЗМІ тренінг «Аспекти особистої безпеки журналіста». На сучасному стрілецькому полігоні поліції медійники практикувалися у стрільби з різних видів зброї, вивчали прийоми самозахисту при виконанні професійних обов’язків, надавали першу домедичну допомогу, а також побачили знешкодження вибухівки. Такі заняття для журналістів ініціював начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін.

- У професійному житті журналісти стикаються з різними перешкодами їх професійній діяльності і можуть виникають ситуації, коли у вирі масових заходів їм доводиться захищатися від фізичного нападу. Для цього вони мають володіти прийомами самозахисту, щоб убезпечити себе від агресивно налаштованих громадян, а дороговартісну техніку від пошкоджень. Це хороша практика для медійників, вони вчаться захищати себе та колег, а у разі потреби і надавати домедичну допомогу. Звісно, силові прийоми – це крайній метод, але їх теж треба знати, - зазначив очільник поліції Херсонщини Олександр Прокудін.

Щоб усі перейнялися духом навчань, початок практичного тренінгу стартував із екстреної зупинки патрульними поліцейськими автобуса з журналістами. Ніхто з них не здогадувався, що навчання уже розпочалися і це частина запланованого сценарію. Всі хвилювалися, адже кореспондентів евакуювали, до автобусу забігли кінологи зі службовими собаками та стали шукати підозрілий предмет. І його знайшли – це була сумка з муляжем вибухівки, яку спеціалісти вибухотехнічної служби вилучили та доправили на полігон, щоб пізніше журналісти побачили, як професіонали знешкоджують предмет.

На сучасний стрілецький полігон медійників доставили на спеціальному транспорті спецпідрозділу поліції. Вже на місці журналісти ознайомилися з пістолетним, автоматним та гранатним тирами, смугою перешкод, містечком для відпрацювання прийомів по звільненню заручників та тренувальним блокпостом.

Після чого журналісти одягнули навушники і балістичні окуляри та під керівництвом досвідчених тренерів виконували вправи зі стрільби з різних видів зброї, з різних дистанцій, положень та по цілям, що рухаються.

Наступним етапом практичних занять був важливий курс самооборони. Поліцейські продемонстрували кореспондентам, що робити, коли намагаються відібрати мікрофон або пошкодити камеру, як у кілька рухів можна звільнитися від захоплення і вибити небезпечний предмет з рук противника. Розібрали кілька ситуацій і кожен журналіст відпрацював прийоми на собі.

Як правильно робити непрямий масаж серця, проводити реанімаційні дії, визначати симптоми інсульту і допомагати людині при епілептичному приступі, накласти джгут та зупиняти кровотечу - ці уміння можуть знадобитися кожному в будь-який момент. Тож поліцейські інструктори вчили медійників цим життєво важливим навичкам на спеціальних манекенах.

По завершенню занять всі учасники отримали сертифікати з проходження тренінгу особистої безпеки від начальника ГУНП, а кращим у стрільбі, самозахисті та медицині вручили пам’ятні призи.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон