На Херсонщині судитимуть поліцейського

Херсонщина, суд, поліцейський
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого одного з районних відділень поліції ГУНП в Херсонській області.

Поліцейського судитимуть за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Нагадаємо, працівник поліції в лютому поточного року в середмісті Каховки невиправдано застосував заходи фізичного впливу до громадянина, що виразилось у нанесенні декількох ударів по голові та ногах, поваленні останнього на землю та здійсненні силового затримання.

Після цього без складання будь-яких процесуальних документів потерпілого доставлено до відділення поліції, де завдано ще декілька ударів. Унаслідок протиправних дій потерпілий отримав тілесні ушкодження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон