На Херсонщині податківці вилучили неліцензовані цигарки

Скадовськ, сигарети, ДПС
Спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з заступницею начальника відомства Наталією Невдах продовжують проводити виїзну роз’яснювальну роботу з питань застосування РРО та контролювати дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо цього.

Так, цього разу податківці спілкувалися щодо використання РРО/ПРРО, ліцензування торгівлі підакцизними товарами та дотримання норм податкового законодавства на території з суб’єктами господарювання, які працюють.

Під час рейду на території м. Скадовськ інспектори Головного управління ДПС у Херсонській області виявили порушення у 4 бізнесменів, які здійснювали торгівлю підакцизною продукцією за відсутності ліцензії, проводили розрахункові операції без РРО/ПРРО та, відповідно, без видачі фіскального чека.

Один із порушників торгував тютюновими виробами не лише без ліцензії, а й без відповідних марок акцизного збору. Згодом співробітники Нацполіції та Головного ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вилучили 928 пачок цигарок на загальну суму 31,5 тис. гривень.

Загалом за наслідками цього рейду у Скадовську ревізори застосували 63,5 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій.

Податківці нагадують: вартість ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, у тому числі рідинами для електронних сигарет, для сіл та селищ складає 250 гривень на кожне місце торгівлі, термін дії 1 рік, натомість штрафні санкції за її відсутність становлять не менше 17 тис. гривень. Перевірки тривають!

Пресслужба Головного управління
ДПС у Херсонській області, Автономній
Республіці Крим та м. Севастополі
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон