На Херсонщині планували розкрадання земель на мільйони

Херсонщина, землі, СБУ
Співробітники Управління СБУ в Херсонській області запобігла незаконному привласненню земель рекреаційного фонду області. Зловмисники планували приватизувати ділянки площею 4,2 га на загальну суму понад 15 млн грн.
Оперативники СБУ встановили, що «схему» організували місцеві мешканці. Вони використовували особисті дані людей, що ведуть асоціальний спосіб життя, а також дані так званих «мертвих душ». На них оформлювалися всі підроблені документи.

Зокрема, злочинці виготовляли підроблені рішення суду, на підставі яких змінювали форму власності рекреаційних земель. У подальшому, для легалізації зазначених незаконних операцій, вони ініціювали справжні судові рішення. Уже на їх підставі вони отримували право на продаж вищезазначених земельних ділянок через виконавчі органи.

У результаті злагоджених дій правоохоронців було не допущено розкрадання державних земель рекреаційного фонду. Одному з організаторів злочинної схеми вже повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст. 190 та ч.2 ст. 209 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.


Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювались Управлінням СБУ в Херсонській області спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генеральної прокуратури України.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон