Херсонщиною течуть річки з фекалій

лихо, екологія, Новотроїцьк
З екологічною бідою зіткнулися мешканці смт Новотроїцьке. Річки та розливи з фекалій з’явилися в центрі Новотроїцької громади.

Мешканці говорять, що про цю проблему вони вже давно забули і стурбовані тим, що екологічна біда прийшла знову. Місцеве комунальне підприємство проінформувало, що відведення стічних вод буде здійснюватися по аварійній схемі, а саме виливатися в центрі Новотроїцького і далі тікти самопливом через майже половину селища. А почалися проблеми півтора місяці тому після рішення зекономити на 2-х працівниках, які працювали на мінімальну зарплату та обслуговували каналізаційну насосну станцію. “Будуть наглядати інколи інші працівники комунгоспу” - вирішило керівництво.

З того часу насосну станцію декілька разів затоплювало фекаліями, згорів дороговартісний насос, який пропрацював лише декілька років. Найбільшою трагедією стала смерть на робочому місці електрика комунгоспу, якого додатково навантажили наглядом за насосною станцією замість звільнених працівників.

Мешканці громади обурені “ефективністю” роботи по покращенню життя, звернулися до керівника Новотроїцької селищної ради Петра Збаровського з вимогою навести лад в роботі комунального підприємства та оперативно реагувати на подібні екологічні виклики. І хоч конкретних відповідей на свої питання люди не отримали, все ж сподіваються, що влада громади зробить відповідні висновки.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон