На Херсонщині продовжують масово гинути червонокнижні журавлі

асканія-нова, заповідник, журавлі
До начальника відділення поліції №3 (смт Чаплинка Каховського району Херсонської області) звернувся керівник біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктор ГАВРИЛЕНКО, який повідомив, що на їх території знов було виявлено мертвих птахів, які внесені до Червоної книги України.

За словами начальника відділення поліції Сергія ЯЩЕНКА, поліція перевірила надану директором науково-дослідної установи інформацію. Повідомлення знайшло своє підтвердження, у заповіднику був виявлений 61 сірий журавель, який загинув. Поліцейські готують декілька екземплярів птахів для відправки на дослідження. Наразі в дослідному інституті в м. Харків ще тривають необхідні експертизи мертвих птахів для встановлення причин їх загибелі.

Загалом від керівництва заповідника в поліцію надійшло 13 звернень про виявлення мертвими птахів різних видів, серед яких ті, що занесені в Червону книгу України. Слідчі Чаплинського відділення поліції розслідують 6 кримінальних проваджень за фактами загибелі червонокнижних птахів. Наразі всі провадження об’єднанні в одне, передбачене ч.2 ст.239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель». Кримінальне провадження перебуває на контролі керівництва обласної поліції.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон