Пониззя Дніпра на Херсонщині охопили пожежі

дніпро, плавні, пониззя, пожежі, підпали
Безкінечні підпали плавнів стали справжнім лихом у пониззі Дніпра на Херсонщині. Щодня вогнеборці отримують по кілька викликів на місця пожеж комишових заростей, де гинуть рідкісні тварини та рослини.

Лише впродовж двох останніх днів лютого під містами Херсон, Скадовськ та Олешки рятувальники ліквідували п’ять загорянь загальною площею понад 5,7 гектарів. А 1 березня було загашено чотири пожежі в екосистемах Олешківського, Каланчацького районів та Новокаховської міськради.

У тому, що мають справу саме з підпалами, рятувальники ДС НС не сумніваються: комиші найчастіше свідомо випалюють браконьєри, котрі в розпал нересту риби позбавляються від місць засідок рибінспекторів біля ділянок свого промислу, або ж випадково – дачники. Ті вичищають свої ділянки від опалого листя та сухих гілок, готуючись до сезону весняних робіт, і розкладають з сміття вогнища. Потім вітер розбурхує з тих вогнищ масштабні пожежі, які нерідко перекидаються на ті ж дачні ділянки, знищуючи господарчі будівлі чи навіть самі «фазенди». І так – кожної весни.

За матеріалами Голосу України
На знімку: під Херсоном палають плавні.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон