На Херсонщині в акваторії Дніпровсько-Бузького лиману масова загибель риби

акваторія, загибель, риба
Вчора, 9 серпня близько 8 години ранку інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля встановлено факт загибелі риби на акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, в районі села Софіївка Білозерського району Херсонської області. За попередніми розрахунками загинуло 1 611 000 рибин ( бичка, карася, краснопірки).

За повідомленням Херсонського рибоохоронного патруля, загибель спостерігається на акваторії 1,5 метри в глиб лиману від берегової смуги на протязі 2 - х кілометрів.

В ході огляду акваторії спостерігався специфічний колір води та відчувався запах сірководню. Для встановлення причини загибелі риби інспекторами відібрані проби води та загиблі особини риб, які будуть передані компетентним органам для проведення повного гідрохімічного та мікробіологічного аналізу відповідно.

Про вказаний факт оперативно в телефонному режимі проінформовано: Державну екологічну інспекцію у Херсонській області, ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, Басейнове управління водного господарства у Херсонській області, дирекцію НПП Нижньодніпровський та Херсонську обласну державну адміністрацію.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон