У Херсоні скоєно черговий напад на журналіста

Херсон, напад, журналіст
У Херсоні скандальний активіст напав на журналіста онлайн-видання «Вгору» Дмитра Багненка (на фото справа). Одразу слід відзначити, що це вже не перший напад «активістів» на працівників ЗМІ на Херсонщині.

Цей інцидент стався у вівторок, 23 червня, на проспекті Ушакова біля зеленої зони, де нещодавно спиляли дерева і облаштовують автостоянку. Нападником виявився відомий «активіст» Кирило Стремоусов, вже відомий тим, що підозрюється у влаштуванні стрілянини в редакції обласної газети «Новий День» на початку 2019 року.

У коментарі НСЖУ Дмитро Багненко розповів: видання відслідковувало ситуацію із забудовою зеленої зони Херсону. Кількома днями раніше він уже вів репортаж із цього місця.


У вівторок прийшов, щоб з’ясувати, що відбувається. «До мене підійшли двоє чоловіків, один із яких – Кирило Стремоусов. Почали ображати, провокувати. Я хотів піти, але він схопив мене за руку. Я почав викликати поліцію і отримав удар по голові», – розповідає Дмитро.

Поліція прибула на місце події, подано заяву про вчинення кримінального правопорушення за фактом перешкоджання журналістській діяльності з застосуванням фізичного насилля. Дмитро Багненко зазначає: факти перешкоджання журналістам у Херсоні – непоодинокі, як і загалом в Україні, оскільки кривдники не несуть належного покарання.

Зазначимо, що це вже не перший напад «активістів» на працівників ЗМІ на Херсонщині: 18 січня 2019 року невідомі чоловіки розпилили сльозогінний газ у приміщенні херсонської газети «Новий день», стріляли по вікнах.

У цей час у прес-клубі «Нового дня» проходила прес-конференція одеських підприємців. Серед нападників був Кирило Стремоусов (на той час – голова обласного осередку Соціалістичної партії), який також представляється і журналістом.

Спеціальна кореспондентка “Нового дня” та керівниця прес-клубу Олена Нечипуренко коментує: відтоді розслідування не просувається. Стремоусов уже вільно пересувається, хоча в суді йому визначали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і носіння електронного браслета.

Після інциденту він навіть сам подавав позов у прокуратуру про нібито перешкоджання йому як журналісту під час події. «Він завжди фігурує у різних пікантних ситуаціях, де потрібно галасливо відстоювати чиїсь бізнес-інтереси. Натомість, знаючи Дмитра Багненка, я переконана, що він не провокував би напад», – каже журналістка.

У Національній спілці журналістів України засуджують напад на колегу та закликають поліцію до належних зусиль із розслідування фізичної агресії до працівників ЗМІ: «Те, що підозрюваний у резонансному інциденті зі стріляниною по прес-клубу тепер кидається з кулаками на журналіста, – це ганьба! Чекаємо на оперативну та рішучу реакцію правоохоронців. Чекаємо щонайменше, що підозрюваного в нападах ізолюють від херсонських журналістів» , – наголошує голова НСЖУ Сергій ТОМІЛЕНКО.
Фото ВГОРУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон