Херсонського митника судитимуть за підробку документів

митник, підробка, шкода
До суду скеровано обвинувальний акт відносно старшого державного інспектора митного оформлення митного посту «Херсон-Порт» Херсонської митниці. Посадовець обвинувачується у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що митник під час оформлення суден закордонного плавання у пунктах їх пропуску, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив у документи завідомо неправдиві відомості. У результаті цього зацікавлені особи не сплачували платежі за проведення митних формальностей. Через незаконні дії обвинуваченого продовж 2016-2018 років державний бюджет зазнав збитків на 351 000 гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Автономної Республіки Крим. Оперативний супровід - Головне управління власної безпеки Державної фіскальної служби та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції у Херсонській області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-секретар ТУ ДБР в м. Мелітополі
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон