За крок до самогубства у Херсоні

В Херсоні патрульні поліцейські врятували 15-річна школярка, яка вирішила піти з життя демонстративно - на очах у друзів і знайомих.

«Доню, йди до мене, йди!». Такі слова звучать на зворушливому відео, яке розповсюдила патрульна поліція. Оперативне відео зроблене на даху недобудови по вулиці Комарова в Херсоні. Саме це місце для самогубства обрала 15-річна школярка.


Піти з життя дівчина вирішила демонстративно, на очах у друзів і знайомих. Зранку видершись на дах, з висоти восьмого поверху, відчайдуха увімкнула прямий ефір в одній із соцмереж. Дівчина вже прощається і от-от стрибне вниз — такий сигнал від однокласників надійшов до педагогів.

Тривожну інформацію одразу ж повідомили патрульним. Локацію, де все відбувається, вичислили саме завдяки відео-включенню. Туди вирушили шкільні офіцери поліції В'ячеслав Грибко, Ірина Луняка та Алла Клімова. На місці правоохоронців чекала моторошна картина: дівчина стояла на самому краю даху...

Піднявшись сходами недобудови, патрульні побачили два пака з пляшками вина, які хтось виніс нагору. До самої дівчини підбиралися обережно. Одна з патрульних, яка сама мати 6-річної доньки, постійно говорила те саме «йди до мене, донечка», тим часом скорочуючи відстань до підлітка. У момент, коли жінка обіймає дівчину, на відео чується ридання...

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Херсонській області Ярослав Шанько, зараз неповнолітня знаходиться у реабілітаційному центрі. З нею працюють психологи, а незабаром на неї чекає психіатричне обстеження, яке потрібно, щоб вберегти підлітка від рецедиву.

На жахливий крок дівчина, скоріше за все, наважилася через проблеми в родині. Живе школярка з матір'ю, яка п'є, та вітчимом. До ЄРДР внесено відомості за фактом доведення людини до самогубства. В межах цієї статті і здійснюватиметься розслідування.

Марина САВЧЕНКО
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон