На Херсонщині колишній вчитель хімії підірвався на власноруч зробленій вибухівці

Виробник вибухівки підірвався на Херсонщині. У хаті мешканця села Веселого Бериславського району серед білого дня гримнув вибух.

Власником оселі виявився колишній учитель хімії — 65-річний пенсіонер, котрий отримав важкі травми. У районній лікарні, куди відвезли чоловіка, одразу ж поклали пацієнта до реанімації. У нього відрубало 3 пальці на кисті, має також поранення руки та передпліччя. Про причини свого поранення селянин лікарям не розповідає, а от правоохоронці знають більше.

Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції Херсонщини Тетяна Пшонь підтвердила, що перевірка згаданої історії справді проводилася. З'ясувалося, що пенсіонер вичитав у інтернеті рецепт виготовлення вибухівки з хімічного добрива та доступних засобів домашньої аптечки. Коли струснув скляну ємність, пекельна суміш вибухнула. Чоловікові ще пощастило, що більша частина осколків застрягла у дерев'яній підлозі, а не пішла у рикошет — інакше поранень у «винахідника» додалося б. Поранений стверджує, що не мав наміру когось підривати чи продавати «кінцевий продукт» — екс-викладач хімії просто вирішив перевірити, чи правдива інформація в інтернеті. «Мені просто було цікаво», — пояснив він. От і поцікавився.

Втім, поліція кваліфікує подію як нещасний випадок. Тож про притягнення хіміка-любителя до кримінальної відповідальності наразі не йдеться. Власне, він і так сам себе покарав за надмірний ризик з простої цікавості.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон