На Херсонщині курортники гинуть під час відпочинку...

Навіть для відпочинку на морі не кожному вистачає сил. І це часом призводить до фатальних наслідків.

Біля наметового містечка на Арабатській стрілці якийсь хлопчина пішов купатися у шторм, і потужна течія Азовського моря почала відносити його на глибину.

Крики почув 60-річний курортник з Тернополя і без роздумів кинувся рятувати дитину. Тернополянин зумів виштовхнути хлопця на мілину, але в останній момент той випадково зацідив своєму рятувальнику ногою просто у сонячне сплетіння.

Від удару чоловікові забило памороки, і він сам пішов на дно. Очевидці витягли його на берег, але той устиг наковтатися морської води, тому потрапив до лікарні Генічеська.

Того ж дня, і на тій же Арабатці, відпочивальниця з Полтави потонула... у гарячому джерелі. Можливо, у 69-річної жінки раптово зупинилося серце, через що вона не втрималася на поверхні води.

У Херсонському обласному територіальному Центрі екстреної медичної допомоги кажуть, що в пік сезону літніх відпусток тривожні повідомлення про потопельників надходять щодня.

Люди гинуть не тільки в морі чи на річці, а навіть у зрошувальних каналах. Купатися там категорично заборонено, але у спеку нагоду освіжитися у забороненому місці мало хто пропускає. Стрибнувши у канал, необережні пірнальники потім не можуть вибратися на суходіл по мокрих бетонних плитах.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон