Донеччанин віз з Криму набір кіллера

На контрольному пункті в'їзду-виїзду Каланчак у Херсонській області бійці Херсонського прикордонного загону зупинили «Тойоту», якою повертався з окупованого Сімферополя мешканець Донецька.

Його попросили надати для огляду сумку, в якій виявилося аж три бойових пістолети імпортного виробництва – «Беретта», «Маузер» і «Шмайсер» без патронів. За словами власника, з цим «добром» він збирався навідатися в Київ, але для чого планував там використати «набір кіллера», підозрілий мандрівник не повідомив.

Прес-секретар Херсонського прикордонного загону, підполковник Максим Сорока повідомив «Голос України», що затриманого донеччанина передадуть для спілкування вже викликаним співробітникам Служби безпеки України, а пістолети відправлять на експертизу.

Якщо експерти визнають їх готовими до використання за прямим призначенням, їх власник постане перед судом за незаконне зберігання зброї. Його також перевірятимуть на причетність до незаконних терористичних формувань, які нині контролюють Донецьк і частину прилеглих районів.

Голос України

Фото надане Херсонським прикордонним загоном

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон