Херсонщину чекають ще одні позачергові вибори?

Після невдалої спроби обрати минулої середи голову Херсонської обласної ради, обласною державною адміністрацією підготовлено проект подання до Верховної Ради України «Про необхідність призначення позачергових виборів обласної ради».

«Відповідно до частини десятої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з 27 лютого 2014 року головуючою на XXX сесії Херсонської обласної ради обрана депутат цієї ради Голубенко Н.О. Сесія з того моменту не закривалася, у ній лише оголошувалися перерви. Протягом останніх трьох місяців всі спроби обрати голову Херсонської обласної ради залишилися без результату», - зазначено у проекті подання.

Неспроможність обрання голови облради, за документом, викликано кількома причинами, серед яких низька явка депутатів облради...

Також у проекті подання відзначено, що 21 травня 2014 року відбулася остання спроба обрати голову ради: «Під час цієї спроби було висунуто лише одного кандидата – Бідного М.М., за якого проголосувало 28 депутатів із 48 присутніх і при загальному складі ради (84 депутати) не дозволило прийняти позитивне рішення. Слід відмітити, що після не результативного голосування інших кандидатур внесено не було, у зв'язку з чим у роботі сесії в черговий раз оголошено перерву», - викладено у проекті подання.

Нездатність обрати голову обласної ради, як зазначено в документі, свідчить про недієздатність нинішнього складу депутатського корпусу.

Відсутність керівництва обласної ради призводить до дестабілізації ситуації Херсонській області, яка є прикордонною та ключовою для оборони України перед можливою збройною агресією. Без забезпечення повноцінної роботи всіх органів державної влади та місцевого самоврядування організація нормальної життєдіяльності області значно ускладнюється.

Тому голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко наголошує на необхідності прийняття Верховною Радою України постанови про призначення позачергових виборів Херсонської облради у зв'язку з не вирішенням нею питань, віднесених до її відання.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон