Пацієнти сплачують за безкоштовні послуги - під прицілом прокуратури Херсонська міська дитяча стоматологічна поліклініка

Прокуратурою Суворовського району м. Херсон в діяльності міської дитячої стоматологічної поліклініки виявлено порушення законодавства про охорону здоров'я та про благодійну діяльність.

Як повідомили у прес-службі облпрокуратури, перевіркою встановлено, що адміністрація медичного закладу не роз'яснює пацієнтам добровільний характер внесків, що призводить до сплати пацієнтами коштів за послуги, які згідно чинного законодавства є безкоштовними. Зазначене є порушенням принципів благодійної діяльності, адже пацієнти сплачують фіксовані сталі платежі.

Крім того, адміністрацією закладу не додержуються вимоги щодо забезпечення належного санітарного законодавства: у лікувальному кабінеті наявні ліки з простроченим терміном дії (строк деяких з них вичерпано ще у 2011 році); не контролюється своєчасність проходження персоналом лікарні медичних оглядів.

Враховуючи викладене, прокуратурою району до Херсонської міської дитячої стоматологічної поліклініки внесено подання про усунення порушень законодавства.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон