До Херсона завезли вакцини проти грипу

До аптек Херсона надійшла перша партія вакцин проти грипу – це Джісіфлю (корейського виробництва за 252 гривні), яка захищає від таких вірусів як Каліфорнія, Гон-Конг і Брісбен,та більш комплексний Ваксігрип (європейського виробництва за 305 гривень), що діє проти чотирьох штамів: Мічіган, Сінгапур, Пхукет, Колорадо.

Завідуюча аптеки N111 м. Херсона Юлія Гайтовська, рекомендує не затягувати з щепленням: «Щеплення необхідно робити поки сприятлива погода і епідемія грипу ще не почалася. Імунітет виробляється протягом 10-14 днів після щеплення, тоді ваш організм буде повність озброєним до боротьби з небезпечним вірусом, і ви убезпечите себе від будь-яких наслідків».

Перед щепленням дорослим людям необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем, а дітям – з педіатром, який підтвердить стан здоров'я та випише рецепт, за яким і продадуть вакцину. Важливо пам'ятати, що вакцина проти грипу, як і будь-який інший медикамент, поверненню або обміну не підлягає.

Вакцину проти грипу необхідно використати протягом двох годин з моменту, як ви її отримали в аптеці. Адже важливим фактором ефективності є дотримання холодового режиму. Вакцину необхідно транспортувати лише у сумці-холодильнику. У разі, якщо ви її не маєте, то в аптеці діє безкоштовна послуга – сумку-холодильник дадуть на прокат за умови залогу в 200 гривень, який повернуть.

Елеонора ГУСЬКОВА
Перший регіональний

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон