Херсонцям продають примарні дрова

Незважаючи на теплу погоду за вікном, холоди навшпиньках підкрадаються навіть і до нашої південної області. Тому багато господарів приватних будинків ще з літа почали перейматись як будуть обігрівати власні оселі.

Дехто зупинив свій вибір на дровах. Такі люди не здогадуються, що на них вже «поклали оком» шахраї.

Херсонка Алла ледь не стала жертвою таких нечистих на руку людей. Усе почалось із оголошення на одному із популярних ресурсів. За куб дров просили усього лише 600 гривень, у той час як в інших оголошеннях вартість сягала 1200-1300 грн. Така підозріло низька ціна і насторожила херсонку.

«Я зателефонувала за вказаним номером. Мені розповіли, що половина вартості необхідно перевести одразу на карту. Іншу частину коштів треба буде віддати вже після доставки. І навіть назвали мені адресу, де нібито знаходиться склад.

Виявилось, що він недалеко від нашого будинку. І ми з чоловіком туди навідались. Склад там дійсно є! Проте дрова там продають по 1300 грн, а не по 600. Як нам розповіли працівники, ми не перші хто до них приходить із розповіддю про оголошення. Щоправда, деякі люди все ж потрапили «на гачок» аферистів. І лишились без грошей і без дров...», – розповіла Алла.

Тому жінка застерігає усіх ретельно вивчати подібні аж занадто привабливі оголошення.

За даними ГУНП у Херсонській області, з початку 2019 року було відкрито 2104 кримінальних провадження за статтею «Шахрайство». З них 1367 були закриті, 138 передані до суду. По усім іншим тривають досудові розслідування.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон