Херсонський театр взяв участь у міжнародному фестивалі

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша взяв участь у ХІ міжнародному відкритому театральному фестивалі «Homo Ludens 2019», що нині проходить в Миколаєві.

Повезли виставу «Каліка з острова Інішмаан» за п'єсою «театрального Тарантіно», одного з найкращих драматургів 21-го століття Мартіна Мак Донаха.

Це унікальний проєкт Херсонського театру, оскільки на роль каліки Білі, три роки тому, взяли людину з особливими потребами – Віталія Пронька. Це був експеримент для театру, який завершився успішно, адже Віталік, що дебютував у цій ролі, був прийнятий до трупи театру і вже три роки працює актором.

Здійснилась мрія всього його життя. У цьому актор завдячує, перш за все, режисеру вистави, заслуженому діячу мистецтв України Сергію Павлюку, який фактично своїми руками «зробив» з хлопця актора та керівництву театру.

«Я сам родом з Миколаєва, тому мені не аби як приємно було виступати та дарувати людям частинку себе. Сподобалося, як нас приймала публіка, відчувалося, що людям подобається все, що відбувалося на сцені. Приємно було після вистави зустріти людей, які опікувалися мною в будинку дитини. В цілому скажу, я приємно вражений, дякую організаторам за надану нам можливість зіграти цю виставу в Миколаєві», - поділився враженнями Віталій Пронько.

Тож учора Херсонська трупа представляла свою творчість у Миколаївському академічному російському театрі, який є організатором цього фестивалю. За словами режисера Сергія Павлюка, вистава пройшла чудово, глядачі тепло приймали та гарно сприйняли матеріал.

Кулішівці достойно представили Херсон та повезли додому почесний диплом лауреата.

Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон