Жителям Нової Каховки заважають кафе і магазини

Скаргами на роботу кав'ярні і караоке-бару, розташованих в центральній частині Нової Каховки атакували міськраду місцеві жителі.За їх словами, їм заважають відвідувачі, які курять кальян у вбудованій в житловий будинок кав'ярні по проспекту Дніпровському. Іншим же не дає спати музика, яка лунає з розташованого в парковій зоні караоке-бару.

Розглядати ці скарги довелось на останньому засіданні виконкому Новокаховської міськради, куди власники закладів звернулись для зміни режиму їх роботи. Представники влади не захотіли обмежувати діяльність підприємців і задовольнили їх прохання. Зокрема, вони не стали обмежувати графік роботи кав'ярні 22.00, встановивши його до півночі. Щоправда – з випробувальним терміном.

До ранку працюватиме й бар у парку.

— Є люди, які о третій ночі приходять туди і хочуть поспівати караоке. Чому ні? Тим більше, що цей бар знаходиться на значній відстані від житлових будинків і його власник придбав обладнання для вимірювання шумів, слідкує за цим. Але люди все одно скаржаться, — розповіла начальниця відділу економічного розвитку та торгівлі Новокаховської міськради Тетяна Малій.

За словами міського голови Володимира Коваленка, в цьому барі полюбляють збиратися ветерани війни.

— Крім того, це не спальний район міста. А у тих, хто скаржиться я б запитав: нам усім лягати спати о 21.00, чи що? Так, є різні покоління і різні запити у людей. Тут треба знаходити щось посередині. Сумніваюся, що свого часу сьогоднішні літні люди завжди були тихими, спокійними і ввечері та вночі ніколи не гуляли по місту. Також треба враховувати й інтереси більш молодого покоління та підприємців. Тим більше, що останні часто йдуть назустріч, — прокоментував міський голова.

Водночас виконавчий комітет вирішив обмежити роботу магазину в п'ятиповерхівці біля кінотеатру «Юність». За словами Тетяни Малій, його власниця хотіла подовжити роботу закладу пізніше 22.00. Але їй відмовили.

- Мешканці будинку скаржились, що до магазину постійно ввечері під'їжджають таксисти і п'ють каву, гучно включаючи музику, — пояснила Тетяна Малій.

Олег БАТУРІН
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон