Херсонцям показали "Простори безмежності" польської природи

У Херсонському обласному художньому музеї ім. О.Шовкуненка, в рамках поглиблення культурних зв'язків та міжнародного співробітництваі за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі, відкрили виставку сучасної польської художниці Наталії Батко-Гайда "Простори безмежності".

Перший художній досвід пані Наталія здобула у Державному ліцеї мистецтв у Кракові, а в 2016 р. – отримала диплом Краківської академії витончених мистецтв факультету живопису за спеціалізацією «Педагогічна художня освіта».

Художниця активно займається власним творчим розвитком, а у вільний час проводить уроки та майстер-класи з живопису для дітлахів. Вона постійно бере участь у пленерах та різноманітних художніх виставках, освітніх проектах у Польщі та закордоном.

Подивитися картини молодої художниці прийшло чимало херсонців.

Були присутні і почесні гості, серед яких – Генеральний консул Республіки Польща в Одесі - Анджей Шмiдтке та голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

«Для мене особливо приємно, що сьогодні ми відкриваємо виставку пані Наталії, яка ініційована Генеральним консулом Польщі в Одесі. Польща для нас є стратегічним, важливим партнером.

Тому поглиблення праці з Польщею є кроком назустріч один одному. Я хотів би, щоб, крім культурного співробітництва, ми переходили так само до поглиблення економічного, освітнього та інших напрямків співробітництва», - зауважив Юрій Гусєв.

Генеральний консул Республіки Польща в Одесі, Анджей Шмiдтке, також звернувся до усіх присутніх: «Сьогодні ми відкриваємо виставку пані Наталії, яка родом з Кракова. Це місто дуже близьке мені, тому що я там одружився.

Коли я дивлюся на картини, які пані Наталія представила на виставці, я бачу всю Польщу. Усі пейзажі, які написала художниця, я бачив у житті. Я закликаю всіх подивитися на красу нашої країни, а також запрошую вас відвідати Польщу і Краків!».


Була присутня на вернісажі і головна героїня заходу, без якої точно нічого б не відбулося, - художниця Наталія Батко-Гайда: «Дякую всім, хто завітав на мою виставку! Я особливо вдячна директору музею Аліні Василівні Доценко та Генеральному консулу Польщі в Одесі Анджею Шмідтке за організацію.

Мої твори, які ви побачите в експозиції, відображають мої спогади про подорож Польщею. Під час того, як я знаходилася в Україні, я також зробила фотографії, які допоможуть мені в Польщі створити цикл творів, присвячених Україні», – сказала Наталія.

В експозиції картин польської художниці репрезентовано 20 пейзажів, які були створені за декілька останніх років. На картинах можна побачити безкраї ландшафти Польщі, від яких віє спокоєм, природністю, вишуканістю та ніжністю.

Наталія Батко-Гайда стурбована проблемами сучасної екології, тому в своїх роботах вона відтворює реальний земний світ екологічно чистим і досконалим.

Наталія РОЖКОВАН

Фото Олександри Рожкован

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон