В Олешківській райраді стурбовані марнотратством місцевої держадміністрації

Сьогодні, 21 червня, стало відомо, що колишня працівниця Олешківського районного центру культури та дозвілля ім. Т.Г.Шевченка Олешківської районної ради Медведська Наталія Сергіївна, виграла суд у відділу культури Олешківської районної державної адміністрації.

Згідно ухвали Цюрупинського районного суду виконавча влада повинна сплатити позивачці за вимушені прогули 35 155,89 грн. За весь час затримки повного розрахунку при звільненні за певний період – 47 703,27 грн.

В якості компенсації за заподіяну моральну шкоду – 3000 грн. А ще відділ культури повинен сплатити судовий збір (704,80 грн), повернути гроші Наталії Сергіївні за судові витрати (704,80грн).

Всього 87 268,76 грн районна державної адміністрація зобов'язана сплатити Медведській Н.С., а заборгованість по заробітній платі державних службовців зросте відповідно на цю ж суму.

Такі та інші незаконні дії з боку керівника РДА призвели не тільки до збитків державного бюджету на суму майже 400 тис. грн, а й до більшої нестачі коштів для виплати заробітної плати працівникам установи.

Але райдержадміністрацію рішення Феміди про визнання її дій незаконними не хвилює, вона проігнорувала судове засідання, тому Цюрупинський суд прийняв рішення заочно.

"Ситуація, що склалася із заборгованостями РДА по рішеннях судів, згідно яких стягуються великі кошти на користь позивачів, викликає занепокоєння, адже такі незаконні та непрофесійні дії керівника райдержадміністрації можуть призвести до не прогнозованих витрат районного бюджету", - прокоментував ситуацію представник розпорядника районного бюджету, який так марно витрачається місцевою адміністрацією, голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон