Підприємці Херсона виграли суд у міської ради

Справа стосувалась визначення недійсним і протиправним рішення міськради №1398 від 05.06.18 р. щодо затвердження нової,підвищеної одразу у кілька разів грошової оцінки на землю, - розповів голова Ради підприємців Херсонської області Юрій Рожков:

...Згідно із зазначеними нововведеннями, з початку 2019 р. підприємці були зобов'язані сплачувати податки і оренду ділянок подекуди завищену у 5 разів!

Я, як голова Ради підприємців Херсонської області, виконуючи покладені на мене професійні обов'язки, став на захист інтересів представників малого та середнього бізнесу.

Тож неодноразово ініціював проведення комісій та звернення до Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка стосовно перегляду встановленої норми у бік зниження грошової оцінки.

Я наголошував на тому, що стрімке здорожчання землі стане непосильним навантаженням на наші підприємства. І, зрештою, виллється у значне підвищення собівартості продукції!

Ми, підприємці виступаємо за прозоре ведення бізнесу та чесну сплату податків. Але нова грошова вартість, на мій погляд, надто висока! Бізнес буде змушений шукати засоби для того, щоб встояти або ж просто занепаде. Це надто великий ризик для економіки області і країни в цілому!

Протистояння місцевої влади і бізнесу у земельному питанні завершилось рішенням Херсонського окружного адміністративного суду, від 11.06.2019 р. про задоволення позову трьох крупних підприємств.

Розібравшись у законності підвищення нормативної грошової оцінки землі та ретельно вивчивши надані документи, суддя Олена Ковбій вказала на низку порушень при торішньому затвердженні технічної документації, зокрема:

- порушення порядку прийняття регуляторних актів;
- відсутність позитивного висновку держекспертизи по техдокументації та оновлених вихідних даних;
- розроблення документації особою без відповідної ліцензії.

Таким чином, на законних підставах, дане рішення Херсонської міської ради визнане недійсним!, - наголошує голова Ради підприємців Херсонської області Юрій РОЖКОВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон