Херсонські міліціонери проводять спецоперацію «Зброя та вибухівка»

На території Херсонської області з 30 серпня розпочалася цільова оперативно-профілактична операція "Зброя та вибухівка".

До проведення заходів залучені працівники підрозділів карного розшуку, дільничні інспектори міліції, управління по боротьбі з організованою злочинністю, з економічною злочинністю, кримінальної міліції у справах дітей, відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, Державтоінспекції та слідства. Також створено оперативний штаб і робочі групи.

Метою операції є запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, а також розкриття злочинів, скоєних з використанням зброї. Спеціалісти НДЕКЦ при УМВС постійно чергують для дослідження вилученої зброї, боєприпасів, вибухівки, перевіряють їх на предмет використання під час скоєння злочинів.

Міліціонери перевіряють осіб, з якими укладений трудовий договір на виконання робіт, пов'язаних з обігом зброї. Перевіряються вибухонебезпечні та пожежонебезпечні об'єкти, на яких зберігаються небезпечні речовини; промислові підприємства та інші об'єкти, де виготовляється і зберігається зброя, боєприпаси, вибухові речовини, а також ті, на яких можливе виготовлення зброї; громадян, які легально мають у володінні вогнепальну, холодну, газову та травматичну зброю. Спільно з командуванням військових підрозділів, представниками Державного нагляду охорони праці міліціонери перевірятимуть склади озброєння вибухових речовин.

На маршрутах патрулювання наряди міліції обстежують під'їзди багатоповерхівок, дитячі майданчики, території гаражів, установ, організацій на наявність небезпечних предметів чи предметів, які викликають сумнів у їх безпеці для громадян. При цьому міліціонери звертають особливу увагу на упаковки, коробки, сумки, пакети, які залишені на вулиці, на своєчасно не очищені урни, контейнери для сміття на наявність вибухонебезпечних предметів, а також на автомобілі, які довгий час знаходяться без нагляду.

СЗГ УМВС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон