Нові перемоги херсонських танцюристів

Минулого тижня, 13-14 квітня у Харкові відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Україна збирає друзів - 2019».

Організаторами творчого змагання є: Асоціація діячів естрадного мистецтва України, Харківське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Всеукраїнське об'єднання хореографів «ВОХ».

Головна мета фестивалю – це підтримка і розвиток дитячої і молодіжної творчості, виховання у зростаючого покоління любові до хореографічного і вокального мистецтва, розкриття талантів учасників, удосконалення їхньої виконавчої майстерності.

У конкурсі беруть участь талановиті діти та молодь з усієї України та навіть інших країн. Усі вони змагаються у таких номінаціях: «Хореографічне мистецтво», «Вокальне мистецтво».

Цього року показати свої таланти та здібності на фестивалі «Україна збирає друзів — 2019» вирішили понад 2000 учасників!

Їх оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли: Дрожжина Наталя – заслужений діяч естрадного мистецтва України, доцент, викладач естрадно-джазового вокалу кафедри музичного мистецтва естради і джазу Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського; Старікова Олена – заслужена артистка України; Каха Чітаіа – заслужений хореограф Грузії; Агафонов Віталій – хореограф-постановник, спеціаліст вищої категорії в бальній та сучасній хореографії та ін.

Херсон представляли на фестивалі вихованці Народного художнього колективу системи Міністерства освіти і науки України, ансамблю народного танцю «Калиновий цвіт» Херсонського Центру позашкільної роботи.

Наші танцівники здобули численні перемоги у номінації «Хореографічне мистецтво»: вони здобули звання лауреатів І та ІІ ступенів у номінації «народний стилізований танець», вікова категорія 8-11 років з танцювальними постановками «Рідна моя Україна» та «Ой весна красна»; стали лауреатами І ступеня в номінації «народний танець», змішана категорія, підготувавши танцювальні номери «На баштані» та «Прима Варе».

Також журі фестивалю відзначила соло Альвіни Книш «По при все іду до мрії» у номінації «сучасна хореографія», нагородивши її дипломом Лауреата ІІ ступеня.

Наталя РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон