Каховський районний будинок культури більше не носитиме ім’я Михайла Фрунзе

Ліквідувати комунальну установу "Каховська районна об'єднана бібліотека ім. Братана" планує Каховська райрада.

Причиною цього називається необхідність оптимізувати функціонування мережі закладів та установ у галузі культури.

— У бібліотеці сьогодні залишилось лише 3 співробітника. За таких обставин утримувати в її штатному розписі бухгалтерію і директора ми вважаємо не доцільним. Тому виникла пропозиція об'єднати бібліотеку ім. Братана з районним будинком культури ім. Фрунзе, — прокоментувала голова райради Тетяна Тертична.

Районну бібліотеку приєднають до Каховського районного мистецько-методичного закладу. Саме таку назву матиме РБК ім. Фрунзе після його реорганізації "у зв'язку з розширенням функціональної спрямованості та сфери діяльності". Дане питання буде винесено на наступну сесію райради. Таким чином ім'я Михайла Фрунзе, кривавого радянського воєначальника, причетного до окупації більшовиками України у ХХ столітті природнім чином зникне з назви районного закладу культури.

Нагадаємо, що попередня спроба перейменувати Каховський РБК ім. Фрунзе районною радою попереднього скликання закінчилася невдачею. Порушення декомунізаційного законодавства досі мають місце і на території Каховської міськради: тут не демонтовано пам'ятник Фрунзе на місцевій Набережній і не перейменована частина вулиць.

Тривалими були й спроби перейменувати Розо-Люксембурзьку сільраду в Каховському районі. Попри численні рішення райради задовго до прийняття Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні..." Верховна Рада лише 2 жовтня 2018 року спромоглася перейменувати цю сільраду на Федорівську.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон